joi, 20 mai 2010

Noi nu ne crizăm

De când ne ştim suntem în criză. „Dar mai săraci ca acum şi de când ne ştim, n-am fost niciodată”, vorba lui Creangă. Această sărăcie românească este una spirituală. Criza financiară are la bază o criză spirituală. Ce-i de făcut? Dacă ne uităm la ştiri ne încărcăm negativ şi dacă nu facem nimic cu încărcătura adunată ne crizăm şi noi, ajungem îngrijoraţi sau chiar depresivi. Apostolul Pavel spunea că noi nu suntem ca cei ce nu au nădejde. Creştinii au grupa sanguină a Domnului Isus, grupa biruinţei. Noi sfidăm logica, raţiunea şi aşteptările prea realiste ale lumii. Încrederea noastră nu este în guvern, nici în FMI şi nici în UE. Noi nădăjduim în Domnezeul abundenţei, care nu intră în criză şi nici în recesiune. La El găsim oricând dragoste şi resurse din belşug iar dacă îngăduie să trecem prin momente grele, ne asigură o putere supranaturală pentru a reuşi. Criza pentru noi trebuie să fie oportunitate de a trăi prin credinţă şi şansă de a proba promisiunile minunate ale Bibliei. Este timpul să strălucim şi să trăim aşa cum cum Biblia ne-a învăţat. A venit în sfârşit timpul de practică, după o teorie îndelungată.
„Prin credinţă au cucerit ei regate, au administrat dreptatea, au obţinut promisiunile, au închis gurile leilor, au stins furia flăcărilor, au scăpat de tăişul sabiei; din oameni slabi au fost făcuţi oameni puternici au devenit tari în război, au alungat armatele străine; femeile şi-au primit morţii înviaţi;” Evrei 11: 33-35 NTR

4 comentarii:

Luminita Ciuciumis spunea...

Foarte adevarat! multumesc de acest mesaj. Incurajeaza, ridica si da speranta...si asta pt ca sursa este Isus, Cel ce nu cred ca stie ce inseamna cuvantul "criza":)doar:"Indrazniti, caci Eu am biruit lumea!"
multumesc si va salut cu drag familie scumpa in Domnul!>:D<

Anonim spunea...

Este si aceasta o forma de a-i lasa pe unii sa-si faca jocurile de carti, timp ce noi ne vedem de iluziile noastre interioare

Biserica Sos spunea...

Ionut, nu sunt un fatalist resemnat. Dimpotriva, sunt interesat de ceea ce se intampla insa criza este rodul uitarii lui Dumnezeu, a lacomiei fara margini. Dupa cum se observa criza nu a ocolit nici tarile "bine guvernate" si personal cred, ca nu se va mai iesi din ea, ci se va agrava. Incet incet tarile vor ceda din suveranitatea lor si se va pregati terenul unui guvern mondial.

Biserica Sos spunea...

Multumesc Luminita! Salutari la familie. Imi este dor de voi. Sper sa ne vedem in curand. La vara trec prin Mangalia :)