vineri, 6 februarie 2009

În Căutarea Tatălui


Tocmai am citit un articol din revista creştină Charisma scris de Episcopul Td Jakes din Statele Unite. Am considerat că este corect scris şi că este important ca şi alţii să-l citească. Aşa că, l-am tradus şi vă invit să-l citiţi.

„Dumnezeu nu are nevoie ca trupul lui Cristos să fie perfect pentru a se revela pe Sine celor ce au fost chemaţi.
După ce am petrecut mai mulţi ani călătorind prin lume, pot spune că nu am găsit nicăieri biserica perfectă, nici baptistă, metodistă, prezbiteriană, penticostală sau apostolică. Însă Dumnezeu este Dumnezeu. Fie că este o biserică mare sau mică, se vor găsi întotdeauna unii care sunt ispitiţi să stea într-un colţ şi să judece şi să profite de pe urma sfinţilor.
Însă minunea lui Dumnezeu este că El nu are nevoie ca trupul lui Cristos să fie perfect pentru a se revela pe Sine celor ce au fost chemaţi. El poate păşi prin crăpăturile situaţilor dificile precum o biserică discreditată, o familie cu probleme, o societate desfigurată şi totuşi să se reveleze pe Sine.
Am auzit oameni spunând, „Eu nu pot creşte în biserica aceasta” sau „nu pot fi folosit în direcţia acesta”. Însă Satan este un mincinos. Dacă ai un dar, şi toţi au, atunci poţi fi folosit oriunde. Nu ai nevoie să fi aşezat într-un loc ideal pentru a face ceea ce Dumnezeu te-a chemat să faci.
Există o mare presiune în biserică să acţionezi ca şi când îl cunoşti pe Dumnezeu.Te-ar surprinde să ştii numărul mare de oameni care ştiu totul despre Domnul dar nu sunt mântuiţi. Sunt nenumăraţi oameni care dansează, strigă şi cad în Duhul dar care nu au experimentat o schimbare a vieţii şi o înnoire a minţii prin relaţia lor cu Dumnezeu.
Cei mai în vârstă au spus aceasta cel mai bine, „Toţi vorbesc despre cerul în care ei nu merg.” Este adevărat. Tradiţia religioasă nu-ţi asigură cunoaşterea Domnului. De aceea trebuie să începem să ne rugăm pentru generaţia următoare. Nu vrem să cadă în aceleaşi făgaşe religioase.
Astăzi tinerii se confruntă cu o rafală de alegeri. Pentru ei este ca şi cum ar umbla într-o cameră cu mai multe uşi. Nu sunt alegeri noi. Nu tinerii au inventat noile păcate. Dar cine şi-ar fi putut imagina că pornografia, odată ascunsă în spatele coperţilor maronii, acum este la televizor şi pe internet?
Ca şi cum n-ar fi de ajuns faptul că tinerii trebuie să se lupte cu furia hormonilor şi cu mulţimea de ispite care-i înconjoară zi de zi, televiziunea are grijă să expună şi mai multe lucruri explicite. Televiziunea le sugerează ce şi cum să aleagă. Sunt perversiuni şi abuzuri de droguri. Iar dacă ei nu ştiu cum să le facă, televiziunea la poate arăta cum se face.
Şi atunci când vin la biserică ei pândesc opţiuni de la colţuri şi din crăpături, judecând grupul de lideri sau grupul de voluntari. Vânători perfizi cu zâmbetul pe buze care spun multe cuvinte dar nu fac ceea ce trebuie.
Dacă ai fi unul nechemat şi neales, ai putea veni la biserică ani de zile şi să nu-L găseşti pe Dumnezeu. De fapt, sunt oameni care au trăit în biserică o viaţă şi au murit fără a-L cunoaşte. Dar atunci când eşti chemat şi Dumnezeu te-a ales, ai un scop de împlinit pe care nici o persoană nu-l poate împlini, cu excepţia ta.
De ce dorim noi ca tinerii să-L cunoască pe Dumnezeu? Nu numai pentru ca ei să găsească restaurare morală. Este important, dar nu este singurul motiv. Nu numai ca ei să găsească integritate în braţele lui Dumnezeu. Marele motiv pentru care îl căutam pe Dumnezeu este că atunci când îl găsim, ne găsim pe noi înşine. Găsim răspunsul la întrebarea: Cine sunt eu cu adevărat? (cum aş putea şti dacă am împlinit ce trebuie, dacă nu ştiu mai întâi cu ce scop am fost creat?)Aceasta este o întrebare importantă, fie că ai 9 ani fie că ai 90.
Când Dumnezeu a fost gata să creeze lumina, El a păşit în bezna întunericului iar cuvântul Său a fost atât de puternic încât nici o parte a întunericului nu a putut împiedica lumina să explodeze.Gasirea lui Dumnezeu îţi oferă direcţie; fără aceasta eşti vulnerabil la atingerea oricui, la orice ispită şi dependenţă deoarece nu şti pentru ce şi de ce ai fost creat.
Biblia nu spune că fiul rispitor l-a găsit pe Dumnezeu; spune că s-a găsit pe sine însuşi. Nu este aceasta adevărata călătorie, să te găseşti pe tine însuţi? Şi să te ridici şi să descoperi de ce trebuit să treci prin ceea ce ai trecut pentru a ajunge în locul în care eşti acum?
Un om care ţine deasupra propriului cap întrebarea fără răspuns, „Cine sunt eu?” umblă în confuzie în toate zilele vieţii lui. Găsirea lui Dumnezeu îţi oferă sens în mijlocul nebuniei vieţii tale. Îţi va răspunde întrebărilor tale. Te va pune pe o cale numită dreaptă. Deci, iată ce însemană găsirea lui Dumnezeu.”

Episcopul T.D. Jakes este fondatorul „The Potter’s House, o biserică cu 30 000 de membrii în Dallas, Texas.

Niciun comentariu: