vineri, 7 ianuarie 2011

Întrezărire pentru 2011


Deşi un an nou nu este nimic altceva decât o continuare a timpului şi a anului vechi totuşi vedem în Biblie că Dumnezeu stabileşte vremuri, sezoane şi timpuri în istorie. Un sezon poate avea un an, şapte, 40 sau oricât de mult sau puţin hotărăşte El. Nu ştiu de ce am senzaţia că acest 11 pe care l-am început are iz de sezon nou. Deşi sunt un om optimist şi îmi place să mă aştept la bine, general vorbiind, totuşi nu prea-mi „miroase” bine, când mă gândesc la ţară, acest an. De curând am citit un text din Biblie, Ţefania capitolul 2, versetul 3:
„Căutaţi pe Domnul, toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui! Căutaţi dreptatea, căutaţi smerenia! Poate că veţi fi cruţaţi în ziua mâniei Domnului.”
Când am citit, am înţeles că reprezintă un mesaj pentru 2011. L-am recitit şi am rămas uimit de mesajul versetului: „Căutaţi pe Domnul...”.Bine până aici, pentru că de foarte multe ori găsim acest îndemn în Biblie. Dar, este uimitor când citim mai departe, cine trebuie să caute pe Domnul? „toţi cei smeriţi din ţară, care împliniţi poruncile Lui!” Stai un pic..adică tot cei smeriţi şi care împlinesc poruncile Domnului trebuie să caute pe Domnul? Tot ei? Da! Se pare că uneori nici cei mai evlavioşi din ţară nu caută suficient pe Domnul...Trebuie să fie foarte dureros pentru Domnul acest adevăr! Aşadar, am înţeles că Domnul în 2011 are aşteptări foarte mari, în 2011, faţă de poporul Lui, Biserica. Noi, Biserica, poporul Lui peste care este chemat Numele Lui, trebuie să căutăm mai mult pe Dumnezeu. Sunt vremuri grele care probabil vor deveni şi mai grele. Însă, privirea Lui este la Biserică. Domnul se uită la noi aşteptând să-L căutăm, să ne smerim, să căutăm dreptatea, să ne abatem de la căile noastre.
De dragul copiilor Săi evlavioşi El poate să se îndure de această ţară care a ajuns coada Europei. Cred că Biserica trebuie să uite de politica bisericească, de funcţii, manipulare şi legalisme şi să caute cu ardoare pe Domnul. El se va lăsa găsit şi orice vale va fi înălţată, orice mândrie va fi umilită. El va lucra, toată gloria va fi a Lui şi n-o va împărţi cu nimeni!

2 comentarii:

Symona spunea...

“Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu…. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină, şi în pace.“(2 Petru 3.11-14). Domnul sa ne ajute sa-I implinim Cuvantul si in acest an!

Marian Nastase spunea...

Amin Simona!!