miercuri, 7 ianuarie 2009

Situaţie de urgenţă


Anul acesta nu a început deloc bine. Poporul Israel este în război, este criză mondială iar ruşii au închis robinetul de gaz mai multor ţări Europene.
România, aşa cum şi alte state vizate de această măsură au făcut, a declarat situaţie de urgenţă. Ce înseamnă aceasta?
Pentru ca această criză să fie gestionată mai rapid, starea de urgenţă facilitează anumite lucruri dar îngrădeşte şi anumite drepturi sau libertăţi până la rezolvarea crizei.
De bine de rău, ţara noastră nu este dependentă în totalitate de gazul rusesc aşa că se pare că se va descurca. Alte ţări nu au deloc alternative.
Meditam la acest lucru şi încă odată am avut sentimentul că istoria se derulează atât de repede prin faţa ochilor noştri. Aseară mi-am amintit de Pilda celor zece fecioare din Matei 25. România pare a fi una din fecioarele înţelepte deoarece, acum în criza gazelor ruseşti are alternative. Nu va fi la fel de bine dar există soluţii. În schimb, Bulgaria dar şi alte state Europene rămase fără gaz rusesc nu au alternative asemuindu-se izbitor cu fecioarele neînţelepte rămase fără ulei în candele.
Această pildă extraordinară expusă de Domnul Isus este un mesaj care trebuie să mobilizeze pe toţi creştinii anul acesta. Este clar că nu va fi un an uşor. Însă şi din punct de vedere spiritual trebuie să declarăm „stare de urgenţă”.
Dacă până acum ne-am lăfăit în lucruri mai puţin importante spiritual, acum trebuie să ne luăm armura pe noi, să ne înarmăm cu sabia Duhului, Efeseni 6,(Cuvântul lui Dumnezeu) şi să fim în gardă. Avem nevoie, mai mult ca oricând, de o mentalitate de soldat. „Niciun ostas nu se încurca cu treburile vietii, daca vrea sa placa celui ce l-a scris la oaste.” 2 Tim.2: 4
Această stare de urgenţă înseamnă veghere, rugăciune, studiu, sfinţire şi disciplină în viaţa de zi cu zi. Trebuie să renunţăm din ce în ce mai mult la acele lucrări neroditoare, la cele ce nu zidesc şi la tot ce este necurat. Aceasta este, desigur, o îngrădire a numitor libertăţi, care nu sunt neapărat păcate, dar care nu zidesc şi slăbesc în mod constant omul spiritual. Este timpul să nu mai permitem ochilor noştri vizionarea programelor de televiziune prosteşti şi necurate: Telenovele, glume proaste, fime necreştine, emisiuni despre modă şi care stimulează pofta ochilor şi a cărnii. Este necesară renunţarea la anturajul care pune presiuni nespirituale asupra noastră. Pe scurt să veghem cu mai multă stricteţe asupra vieţii noastre. Cuvântul de ordine de anul acesta să fie disciplina şi focalizarea pe ceea ce este important. Deşi va fi un an care ne va stimula să trăim prin credinţă, totuşi 2009 ne va aduce şi oportunităţi extraordinare pentru vestirea Evangheliei. Pentru aceasta trebuie să renunţăm la ruşinea de a vesti pe Domnul. Să facem din câştigarea sufletelor un scop important. Este timpul vegherii al părtăşiei şi al umplerii cu Duhul Sfânt. În felul acesta uleiul din candele nu va scădea şi când întunericul va acoperi pământul, Cristos va străluci prin fiecare din noi. Fă-ţi rost de un an dedicat cu totul Domnului. Începe de azi!

Niciun comentariu: