vineri, 23 ianuarie 2009

De la comunism la totalitarism via capitalism


Multă lume s-a scandalizat în urma legii stocării datelor timp de şase luni a convorbirilor telefonice şi a comunicărilor pe mail. Din punctul meu de vedere, este normal să ne simţim ameninţaţi de această lege care este, până la urmă, un atac împotriva dreptului la viaţă privată. Deşi se fac eforturi pentru a clarifica că nu este vorba de o ascultare a telefoanelor sau de o citire a emailurilor, ci de stocarea datelor cu privire la aceste tipuri de comunicare, totuşi legea este o uşă deschisă către şantaj, ascultări ilegale şi constrângere.
Legi ca acestea s-au dat în toată lumea civilizată mai ales după actul terorist din SUA de la 11 Septembrie. Nu vreau să fiu adeptul sau propovăduitorul teoriei conspiraţiei însă Biblia ne avertizează cu privire la un guvern mondial totalitar care se va instaura în zilele din urmă şi care va fi condus de anticrist, duşmanul oricărei neprihăniri şi cel ce va fi împotriva lui Cristos. Să nu uităm că mai multe guverne, precum cel al Statelor Unite a cheltuit sume imense pe camere de supraveghere care sunt instalate peste tot. Ele vor fi legate la un server şi conectate prin satelit. Deasemeni se lucrează la un program de computer de recunoaştere a feţei. Aşadar, camera nu numai că filmează, însă un computer va recunoaşte instant şi cine sunt personajele filmate. Dacă cineva este căutat, se va şti cu precizie unde se află deoarece aceste camere vor fi instalate peste tot şi legate prin satelit într-o reţea globală. Apoi, sunt actele de identitate cu diverse cipuri şi paşapoartele biometrice.
Iată ce spune Biblia despre Anticrist în Apocalipsa 13: 16-18 „Si a facut ca toti: mici si mari, bogati si saraci, slobozi si robi, sa primeasca un semn pe mîna dreapta sau pe frunte, si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, fara sa aiba semnul acesta, adica numele fiarei, sau numarul numelui ei. Aici e întelepciunea. Cine are pricepere, sa socoteasca numarul fiarei. Caci este un numar de om. Si numarul ei este: sase sute sase zeci si sase.”
Textul ne sugerează controlul total care va fi impus de guvernul mondial prin Anticrist. Cei ce se vor opune sistemului şi lui Anticrist refuzând semnul(probabil un cip care stochează multe date persoanale)vor fi practic condamnaţi la înfometare şi lipsuri.
Iată de ce eu cred că există o agendă subtilă care este aplicată puţin câte puţin şi care va duce la pregătirea terenului lui Anticrist. Ameninţarea terorismului va fi pretextul aplicării acestor legi care, puţin câte puţin constrâng libertăţile cetăţeanului. Când duşmanul lui Cristos va apărea, va avea totul la îndemână. Toate instrumentele controlului vor fi „puse pe tavă.”
Noi, creştinii, văzând că istoria se scrie sub ochii noştri şi că vremea sfârşitului este aproape trebuie să strângem rândurile şi să-L căutăm şi mai serios pe Dumnezeu. Legea aceasta nu ne sperie pentru că Biblia ne îndeamnă să „Sa traim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri si în betii; nu în curvii si în fapte de rusine; nu în certuri si în pizmă” şi ne avertizează că „nu este nimic acoperit, care nu va fi descoperit, nici ascuns, care nu va fi cunoscut. De aceea, orice aţi spus la întunerec, va fi auzit la lumină; şi orice aţi grăit la ureche, în odăiţe, va fi vestit de pe acoperişul caselor. Vă spun vouă, prietenii Mei: Să nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, şi după aceea nu mai pot face nimic.”
Să ne amintim că şi Dumnezeu ne supraveghează şi tot ceea ce facem, spunem sau gândim este „stocat” în cer. Într-o zi toţi se vor înfăţişa înaintea lui tronului lui Dumnezeu şi vor da socoteală de „faptele lor, dupa cele ce erau scrise în cartile acelea.”(Apocalipsa 20: 12).
Aşadar este timpul să ne punem vieţile în ordine, să ne împăcăm cu Dumnezeu prin Isus Cristos şi facem fapte de care să nu ne fie ruşine.

Niciun comentariu: