joi, 11 decembrie 2008

Criza globală şi Punctul de sprijin


Ştirile, prezicerile finanţiştilor, realităţile dar şi profeţiile converg spre o imagine apocaliptică a ceea ce urmează să vină.
Dacă până acum oamenii lui Dumnezeu spuneau în predicile lor că este posibil ca vremurile din urmă să fie precedate de o criză financiară majoră, urmată apoi de apariţia unui „aşa zis salvator anitcrist”, iată că acum se conturează o criză globală pe care o vedem cu ochii noştri.
Ni se pare imposibil ca acele sisteme care păreau solide să se prăbuşească deodată aruncând lumea în deziluzie financiară.Tot ce era sigur până anul acesta, nu mai e sigur deloc. Nimeni nu se mai hazardează să mai dea reţete de succes financiar. Nimeni nu ştie ce va fi, cum va fi şi cât va dura.
Cred că e timpul să învăţăm din istorie. Timpurile de criză au fost foarte grele, unele s-au sfârşit prin războaie devastatoare şi foamete. Însă, a existat şi o parte bună dacă o putem numi aşa. Dumnezeu şi-a protejat rămăşiţa în ciuda oricăror ameninţări. În istoria poporului Israel observăm că prosperitatea economică îi ducea în idolatrie, neascultare şi păcat.
Apoi, Dumnezeu îngăduia să vină o criză majoră, în timpul căreia ei strigau la El să-i salveze pocăindu-se de ignoranţa lor. Aceasta ne învaţă despre îndărădnicia omului. Oare nu s-a întâmplat la fel şi în România? Sunt aproape 20 de ani de la revoluţie. Îmi amintesc cum oamenii erau încântaţi de libertate şi mai ales de libertatea religioasă. Îşi făceau cruce în stradă, la televizor şi spuneau „Tatăl nostru” bucuroşi că pot în sfârşit să se exprime liber cu privire la religie. A fost un lucru bun care a durat doar un moment.
Între timp am cunoscut o oarecare prosperitate şi am intrat cu toţii în cursa contra-cronometru a consumatorului european. Parcă toţi vor să recupereze cu forţe proprii „anii mâncaţi de lăcustele comuniste”. Toţi vor, aşa cum un american spunea, „să cumpere cu banii pe care nu-i au, lucruri pe care nu şi le permit, pentru a impresiona pe cineva căruia nu-i pasă.”
Că vrem că nu vrem, că ne place sau nu, criza se instalează. Este timpul să ne întoarcem cu toţii spre adevăratul „punct de sprijin” al Universului-Creatorul a tot ceea ce există. El nu se schimbă, este acelaşi! El a promis că fiind lângă El vom beneficia de protecţia Lui, „El îti iarta toate fărădelegile tale El îţi vindecă toate bolile tale; El îţi izbăveşte viaţa din groapă, El te încununează cu bunătate şi îndurare; El îţi satură de bunătaţi bătrîneţea, şi te face să întinereşti iaraşi ca vulturul.” Psalm 103: 3-5
Tocmai am văzut într-o emisiune americană cum un doctor arăta pe un manechin modul în care stresul afectează organismul uman. Stresul atinge apogeul când nu ai nici un sprijin şi te poate ucide. Însă cei ce se încred în Dumnezeu sunt protejaţi chiar dacă vor trece şi ei prin momente grele. Să ne întoarcem la El, să-L căutăm din toată inima şi avem promisiunea: „Eu voi fi cu tine, ca sa te scap si sa te izbavesc, zice Domnul.”

Niciun comentariu: