miercuri, 17 decembrie 2008

Crăciunul şi Criza Globală- Partea a doua


Privind situaţia din alt punct de vedere, Crăciunul acesta este primul în şi lângă criză. Naşterea Domnului a urmat unei crize de 400 de ani. Nu o criză financiară, ci o criză mult mai gravă: Tăcerea lui Dumnezeu. Întuneric beznă timp de 4 secole între Maleahi şi Matei. Un timp groaznic îngăduit de Dumnezeu dar cu efecte spirituale majore. Aceste sute de ani au făcut ca oamenii să strige la Dumnezeu fără nici un răspuns, să strige după un Eliberator. Foamea după Dumnezeu era din ce în ce mai mare. Negura spirituală a stârnit un dor şi o căutare profundă după Dumnezeu. Oameni sfinţi precum Simeon şi Ana îşi dedicau viaţa postului şi mijlocirii pentru ca Dumnezeu să trimită pe Mesia. După aceşti lungi ani părea că terenul era pregătit pentru Mesia, dar nu era. Dumnezeu trimite un înainte-mergător: Ioan Botezătorul. În acelaşi timp Cristos s-a întrupat. Miezul nopţii se transfomă în miezul zilei. „În ţinutul acela erau niste păstori, cari stăteau afară în câmp, si făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor. Si iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, si slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Dar îngerul le-a zis: ,,Nu vă temeţi: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi în cetatea lui David, vi s-a nascut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul.”
Chiar dacă „întunerecul(crizei) acoperă pamântul, si negură mare popoarele;”(Isaia 60:2) Cristos a spus „,Eu sînt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vietii.”
Să ne amintim că sărbătoarea Crăciunului înseamnă întruparea Mântuitorului, venirea lumini în lume şi sfârşitul întunericului, sfârşitul crizei pentru toţi cei ce-L iubesc şi-L primesc.
Orice s-ar întâmpla şi cât de grele ar fi timpurile, pentru noi cei ce-L iubim pe Isus nu mai există criză. El a promis,,Nicidecum n-m sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi.” America dezamăgeşte, Europa la fel. Băncile falimentează, guvernele se clatină, însă Cristos este Alfa şi Omega: Începutul şi sfârşitul. Criza nu are ultimul cuvânt, nici boala şi nici moartea.Cristos are ultimul Cuvânt! El este Stânca Veacurilor!
Închei cu partea a doua a promisiunii din Isaia 60: 2
„dar peste tine rasare Domnul, si slava Lui se arata peste tine. Neamuri vor umbla în lumina ta, si împăraţi în strălucirea razelor tale.”

Niciun comentariu: