joi, 18 septembrie 2008

Vremuri grele


Nu pot să nu scriu ce-mi trece prin minte, văzând într-un timp atât de scurt cum ceea ce părea solid şi echilibrat, acum se prăbuşeşte în haos. În lumea noastră creştină se întâmplă lucruri care parcă sunt menite să separe „grâul de neghină”. Mai întâi „trezirea din Florida” sfârşită sau, mai bine zis, sfâşiată de bomba Todd Bentley care, în final, şi-a „tatuat” chemarea prin despărţirea lui de soţie.
Apoi, piesa de închinare Healer, al cărei protagonist era Mike Guglielmucci, şi-a pierdut frumuseţea prin ieşirea la iveală a gravelor probleme morale, printre care se numără şi minciuna că ar fi suferit de o formă de cancer terminală, boală care ar fi stat la baza compunerii acestei melodii cântate acum în mii de biserici, în toate limbile. Această minciună de mărime astronomică a fost aşa de bine pusă la punct încât Hillsong a pus piesa Healer pe albumul 2008 crezând desigur că va fi un as în mânecă. Asul din mânecă, fiind o minciună catastrofică, a făcut ca Hillsong cu greu să iasă, din povestea de faţă, neşifonat. Pe lângă aceste fapte mai recente se adaugă divorţuri şi alte nebunii precum ultima bombă expusă ieri de revista Charisma: Ray Boltz, un mare artist creştin, a recunoscut că este homosexual. Nu numai că a recunoscut, ba mai mult, a spus că se simte liber făcând aceasta. Stau şi mă întreb, oare ce mai urmează?
Apostolul Pavel îi scrie lui Timotei „Dar Duhul spune lamurit ca, în vremile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri înselatoare si de învataturile dracilor..”
Mă întorc la ceea ce am afirmat la început, parcă a început o separare a „grâului de neghină.” Când o „somitate” a lumii creştine cade în păcat, cei ce nu sunt pe stâncă(Domnul Isus Cristos) se duc şi ei în jos. Dar cei ce se încred în El şi sunt pe stâncă, adică maturi în Cristos nu sunt distraşi „de orice vînt de învatatura, prin viclenia oamenilor si prin siretenia lor în mijloacele de amagire;” De aceea maturitatea spirituală nu este o opţiune, ci o necesitate.
Pe lângă nebuniile din lumea creştină, se văd lămurit semnele sfârşitului, iar noi trebuie să fin înţelepţi şi să le înţelegem. „Isus le-a zis: ,,Când se înserează, voi ziceţi: ,Are sa fie vreme frumoasă, căci cerul este roşu.` Şi dimineaţa, ziceţi: ,Astăzi are să fie furtuna, căci cerul este roşu-posomorât.` Făţarnicilor, faţa cerului stiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi?”
Noi, creştinii avem pretenţia că pricepem semnele vremurilor, însă cu ce ne schimbă asta? Înşelarea gravă din zilele acestea a intrat şi în biserică. De unde ştiu aceasta? Lispă de evlavie, umblarea cu două feluri de măsuri, fără frică de Dumnezeu, învăţături după poftele firii, răzvrătire, etc. Atunci ce-i de făcut?
Noi trebuie să propovăduim adevărul, chiar dacă pentru unii este dureros!
Domnul nostru a spus o pildă : „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a samănat o samânţă bună în ţarina lui. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a samănat neghină între grâu, şi a plecat. Când au răsărit firele de grâu şi au făcut rod, a ieşit la iveală şi neghina. Robii stăpânului casei au venit, şi i-au zis: ,Doamne,
n-ai samănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?` El le-a răspuns: ,Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.` Si robii i-au zis: ,Vrei dar să mergem s-o smulgem?` ,Nu`, le-a zis el, ,ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreun cu ea. Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: ,Smulgeţi întâi neghina, şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.”
Fiecare din noi trebuie să se asigure că nu este „neghină” sau „uşă în balamale”, ci, este un mădular viu şi preţios în biserică. Am scris această pildă deaorece ne arată faptul că nu trebuie să ne pierdem speranţa atunci când vedem neghină în biserică. Dimpotrivă, noi trebuie să strălucim şi mai mult ştiind că venirea Domnului este aproape. Atunci, El va strânge neghina, fără ca grâul să aibă de suferit!
Domnul a spus în Apocalipsa „Celui ce va birui, îi voi da să şadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum şi Eu am biruit şi am şezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie.”

Niciun comentariu: