luni, 27 aprilie 2009

Emausul Vieţii

În ziua gloriasă a învierii Domnului, a avut loc, aşa cum Evanghelistul Luca a scris, un eveniment extraordinar. Pe drumul Emausului doi dintre ucenicii Domnului mergeau către casă retrăgându-se din Iersusalim. Trişti şi dezamăgiţi de evenimentele care s-au scurs în urmă cu trei zile, în vinerea mare, ei discutau şi îşi puneau întrebări fără răspuns..De ce Isus a trebuit să fie arestat? De ce a fost răstiginit? Dacă era Mesia, aşa cum pretindea, de ce s-a lăsat prins? De ce nu ne-a izbăvit naţiunea?
Drumul Emausului este parcă drumul vieţii pentru fiecare din noi...un drum scurt dar plin de tristeţe, dezamăgire şi întrebări fără răspuns. Nedreptatea, trădarea şi josnicia unora sunt rezultatul unei stări de spirit asemănătoare cu cea a ucenicilor de pe drum. Dar filmul evenimentelor nu se opreşte aici, ziua învierii nu este o dramă. Domnul Isus se alătură ucenicilor, îi ascultă, îi învaţă şi le deschide ochii. M-am întrebat, oare ce L-a determinat pe Isus. cel proaspăt înviat, să petreacă cel puţin 3 ore pe drumul Emausului cu cei doi ucenici care nici măcar nu erau dintre cei 11 rămaşi? Răspunsul este compasiunea Sa extraordiară faţă de durerea noastră. Lui I-a păsat de tristeţea celor doi ucenici. Tot aşa Lui îi pasă de dezamăgirea şi tristeţea ta. Te-ai întrebat de ce Domnul a hotărât să se arate mai întâi Mariei Magdalena? De ce nu lui Petru sau lui Ioan? În Evanghelia după Ioan la capitolul 20 citim că Maria plângea. Era devastată de ceea ce se întâmplase cu Cel ce a dat voaloare şi sens vieţii ei. Ea nu s-a întors acasă, ca ceilalţi, A rămas lângă mormânt plângând. Casa ei era acolo unde era Domnul. În clipele următoare tristeţea Mariei este uitată: Doi îngeri i se arată întrebând-o: De ce plângi? Iar apoi însuşi Domnul o strigă pe nume: Marie!
Pate că Emausul vieţii tale nu a cunoscut până acum decât disperare, tristeţe şi dezamăgire. Dar iată o veste bună: Lui îi pasă de tine! Te iubeşte aşa de mult încât nu vrea să mai plângi...şi nu vrea să mai fii trist. Cuvântul lui Dumnezeu este plin de promisiuni pentru tine. În El, acestea sunt valabile pentru tine. El ştie tristeţea ta, dar tu acum trebuie să ştii că nu mai ai motive să fii trist. El a înviat pentru tine! Spune-i în detaliu ce te apasă şi lasă-L să te mângâie. Inima ta va fi vindecată şi vei cunoaşte, poate mai mult ca oricând, propria identitate. Eşti copilul lui Dumnezeu şi nimeni nu poate schimba acest adevăr.

Niciun comentariu: